En el marc de la Festa de la Verema, aquest cap de setmana es va presentar oficialment la Guia d’Enoturisme de la Conca de Barberà, escrita pel sociòleg Lluís Tolosa i el tècnic d’enoturisme Nico Planell.

La publicació proposa un total de 73 llocs per gaudir del turisme del vi, entre ells diversos cellers visitables i restaurants que aposten per aquest producte. La guia també proporciona allotjament recomanats o visites culturals del vi i botigues especialitzades. La publicació es complementa amb una introducció a la història del vi a la Conca de Barberà, documentada a partir de les aportacions de diferents arqueòlegs i historiadors locals.

La guia ha estat produïda pel sociòleg Lluís Tolosa, qui ja ha editat altres guies d’enoturisme de Catalunya com la de l’Empordà, el Penedès, Pla de Bages o Alella, i Nico Planell, president fundador de l’Associació de Guies i Tècnics d’Enoturisme de Catalunya, que s’estrena amb la seva primera obra publicada.

L’edició ha estat impulsada amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, l’Associació d’Hostaleria, el Consell Comarcal i una desena d’ajuntaments i es va posar a la venda per 19 euros durant la Festa de la Verema. Encara es pot aconseguir un exemplar a través d’aquest enllaç.

Nico Planell i Lluís Tolosa durant la presentació de la Guia d’Enoturisme de la Conca de Barberà (Imatge: DO Conca de Barberà)