Les primeres variants de raïm ja s’han començat a collir aquesta setmana a la Conca de Barberà. Les pluges dels últims dies han endarrerit l’inici de la collita de les variants més primerenques com el chardonnay o el pinot. Una recollida que s’espera que s’intensifiqui els pròxims dies amb la millora del temps.

ÀUDIO: El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, parla de la collita d’enguany

Aquest 2021 s’espera una verema de gran qualitat a causa d’una primavera humida i un estiu sec que han beneficiat el conreu que s’espera que superi lleugerament la mitjana de quilos d’un any normal i superi les xifres de l’any anterior.

L’inici de la verema a la Conca de Barberà s’ha endarrerit en comparació a la majoria de comarques, però això no es tradueix en una pitjor qualitat sinó tot el contrari, el clima de la comarca fa que s’endarrereixi l’inici d’una collita que des de la DO Conca de Barberà auguren que serà de gran qualitat.