107 persones han estat detingudes en el marc d’una macrooperació policial contra una xarxa criminal internacional d’origen albanès amb plantacions de Marihuana per tota Catalunya, inclòs Montblanc. En aquesta operació hi ha participat els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, l’Europol i les policies d’Alemanya i Albània.

La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus, es va iniciar el juliol de 2020 quan es va descobrir una plantació de marihuana en desús en una nau a la demarcació de Reus, el que va iniciar les investigacions per trobar més plantacions de la mateixa xarxa. Finalment, se’n van detectar una trentena dispersades per municipis de tota Catalunya, entre els quals es troba Montblanc.

A finals de l’any 2020 a Berlín es va neutralitzar un dels enviaments de marihuana. Després d’aquesta actuació els agents van començar les indagacions sobre els caps de l’entramat i els seus mètodes de lliurament. Es va aconseguir identificar els caps de l’organització criminal, concretament un clan familiar albanès amb residència a Alemanya i Espanya i es va produir una cinquantena d’escorcolls a Tarragona, Barcelona, Girona i Castelló.

El balanç total de la investigació, amb més d’un any de durada, ascendeix a 107 persones detingudes i 51 immobles escorcollats en els quals s’hi han desmantellat una trentena de plantacions interiors de marihuana, a més d’interrompre’n d’altres en fase de muntatge. Els agents han intervingut una tona de marihuana processada en cabdells, unes 25.000 plantes de marihuana, prop de 70.000 euros en efectiu, un revòlver detonador, una escopeta retallada, un inhibidor de freqüència i tres vehicles, dos dels quals d’alta gamma.

https://twitter.com/mossos/status/1432991938328866819