Aquesta setmana s’han iniciat les obres per crear un pas inundable a la zona de la Sinoga, ja que el camí anterior va quedar destruït a causa de la riuada. L’obra preveu connectar el camí que arriba a la depuradora i allargar-lo fins a les diferents finques de la zona, tot creant un pas inundable per travessar el riu.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vida, explica el per què d’aquest projecte

El projecte es va licitar fa un parell de mesos a l’empresa Catalana Infraestructures amb un pressupost final de 102.000 euros. L’obra contempla allargar el camí que arriba fins a la depuradora i crear un pas inundable amb una plataforma de formigó que permetrà que quedí soterrada en cas de pluges i que s’ha dissenyat per deixar fluir aigua amb facilitat.

Aquest pas inundable és una de les accions que encara queden per executar al municipi conseqüència de la riuada del passat 22 d’octubre de 2019 i que s’han de cobrir amb les subvencions atorgades per la Generalitat i el govern d’Espanya.