El casal d’estiu de l’Espluga de Francolí, organitzat per Drac Actiu, va tancar aquest divendres passat la temporada amb un total de 145 nens i nenes participants d’ençà que es van iniciar les activitats el 28 de juny. Durant les nou setmanes que ha durat el curs no ha estat necessari confinar cap grup a causa de la Covid-19.

ÀUDIO: La coordinadora del casal d’estiu, Chantal Puig, destaca les bones xifres d’enguany

Enguany el casal ha pogut recuperar una certa normalitat, reprenent xifres habituals d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, el juliol va ser el mes més prolífic respecte al nombre d’infants apuntat. En canvi, les xifres més baixes es van registrar a finals d’agost amb 30 alumnes inscrits.

Pel que fa a les mesures adoptades per la pandèmia, els 15 monitors es van repartir en grups de 10 alumnes perquè en cas que sorgís un contagi no es propagués massivament. A més, enguany alumnes i monitors podrien desplaçar-se a la farmàcia per fer-se tests gratuïts de Covid-19.

Durant aquests dos mesos s’han programat un gran nombre d’activitats diferents, prioritzant aquelles que es faci a l’aire lliure per evitar la propagació del virus. D’aquesta manera el casal d’estiu ha potenciat les activitats esportives, les rutes a peu i en bicicleta, l’ús de la piscina municipal i els jocs a l’exterior.