Després de mesos de sequera les previsions canvien a la Conca de Barberà i s’espera una setmana de pluges intenses que serviran per contrarestar la falta d’aigua de les últimes setmanes a municipis com l’Espluga de Francolí.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla d’emergències per inundacions a Catalunya, anomenat INDUCAT, a causa de la intensitat de pluges que s’esperen els pròxims dies, especialment al litoral, prelitoral sud i centre del territori, arribant a superar els 20 l/m2 en 30 minuts, unes pluges que aniran acompanyades de tempesta.

Així, a la Conca de Barberà les principals afectacions per la pluja es preveuen aquest dilluns entre les 12 i les 18 hores, moment de màxima intensitat de les precipitacions segons els pronòstics. Un episodi que s’allargarà previsiblement fins dimarts.

Unes pluges que arriben a finals de l’estiu després de mesos de sequera en què les reserves d’aigua de municipis com l’Espluga de Francolí s’han vist tensades fins a nivells crítics per la població. Fa setmanes que al municipi s’esperava un canvi de la meteorologia per poder reomplir els pous i tornar a uns nivells d’aigua dins de la normalitat.