El diumenge al matí es va trobar un monòlit amb inscripcions egípcies al petit parc situat a sobre de la Font dels Sants Màrtirs, situada a pocs metres de l’entrada del Monestir de Poblet. Un objecte de característiques molt similars al que es va trobar el mes d’abril als voltants del Monestir de Santes Creus.

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet valora ara que fer amb aquest objecte de més de dos metres d’alçada amb inscripcions que imiten els jeroglífics egipcis. Una de les opcions més valorades és reubicar l’objecte a un nou emplaçament del municipi, però lluny del monestir, ja que el consistori creu que no s’hauria de relacionar l’objecte amb el conjunt arquitectònic.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, explica que es vol fer amb el monòlit

L’objecte va aparèixer entre la nit i el matí del passat diumenge, situat al centre de la plaça on es troba la Font dels Sants Màrtirs. Des de l’Ajuntament asseguren no haver rebut cap notificació, avís previ o petició. A més, la seva similitud amb el monòlit trobat a Santes Creus fa pensar al consistori que hi pugui haver alguna relació amb la Ruta del Cister, una teoria que tampoc s’ha pogut verificar.

ÀUDIO: Joan Canela nega cap coneixement per part del consistori de l’origen d’aquest objecte

Detall dels caràcters egipcis del monòlit trobat a Poblet (Imatge: Laia Molné)