El 24 d’agost de 1921 naixia Maties Palau Ferré. Just aquesta setmana s’ha complert el centenari del seu naixement, i la seva família continua impulsat els actes del seu centenari. L’objectiu és posar en valor l’extens llegat de l’artista montblanquí amb exposicions i actes arreu del país, a ciutats i pobles on Palau Ferré havia treballat o on hi tenia alguna vinculació.

Però també al seu Montblanc natal s’impulsen activitats. Aquesta mateixa setmana, just quan s’ha complert el centenari del seu naixement, s’ha renovat l’espai dedicat a l’artista al Museu Comarcal de la Conca de Barberà. La sala d’art acull, des de fa dos anys, obres de Palau Ferré, i just aquesta setmana s’ha renovat, amb noves obres.

ÀUDIO: El comissari de l’any Palau Farré, Francesc Marco Palau, destaca la importància de vincular l’obra amb Montblanc

Les obres de Maties Palau Ferré s’han pogut veure a desenes de pobles i ciutats del país. Fins a acabar l’any, encara queden diverses exposicions temàtiques, vinculades a altres indrets del territori. Però també s’impulsarà un projecte amb les escoles de la Conca per treballar amb els alumnes el llegat de l’artista.

ÀUDIO: La directora del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, M. Serra Orpinell, para de la vinculació amb les escoles d’aquesta exposició

Un centenari que està servint per tornar a posar d’actualitat l’obra de l’artista montblanquí més internacional. Una obra característica per les seves figures femenines d’ulls ametllats, de colors vius i també d’un sol traç.

La vintena d’exposicions que s’han programat han posat en relleu que l’art de Maties Palau Ferré té encara molt recorregut.