El president del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Salvador Illa, s’ha desplaçat avui fins a la zona afectada per l’incendi declarat el passat 24 de juliol a la Conca de Barberà i l’Anoia. Durant aquesta visita, Illa s’ha posicionat a favor de la declaració de zona catastròfica, que va atorgar el passat dimarts el Consell de Ministres, com una eina més per pal·liar els danys provocats per l’incendi, sobretot en un sentit econòmic.

El socialista ha aprofitat el seu discurs per apel·lar a totes les administracions, des de la generalitat fins als ajuntaments, per fer pinya i treballar conjuntament per ajudar a les persones i zones afectades i evitar futurs incendis d’aquestes característiques.

A més, durant el seu discurs, Salvador Illa ha volgut ressaltar tres objectius de prioritat pel territori afectat, pels quals, assegura, el seu partit lluitarà per aconseguir, en referència a una millora en la gestió forestal a les comarques afectades, la priorització dels recursos hídrics en poblacions com Sant Martí de Tous i la millora de les xarxes de telecomunicacions existents a aquests territoris.

ÀUDIO: El cap de l’oposició, Salvador Illa, parla sobre les diferents problemàtiques dels territoris afectats