El monjo del Monestir de Poblet detingut aquest dimecres 25 d’agost acusat de presumptes tocaments a una menor ha quedat en llibertat amb càrrecs. Fa poques hores que ha sortit de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls, després d’haver pres declaració al Jutjat de Valls. El cas s’hauria comès el 15 d’agost del 2021.

Avui mateix i com a conseqüència, la comunitat del Monestir de Poblet ha prohibit a l’acusat abandonar la clausura i no podrà exercir els seus drets capitulars, així com fer qualsevol activitat pastoral.

En un comunicat l’Abat del centre ha assegurat que s’ha obert una investigació interna i s’informarà dels fets a la Congregació per la Doctrina de la Fe, així com la plena col·laboració de la comunitat amb les autoritats policials i judicials per aclarir els fets.

Finalment, des de la comunitat han volgut expressar la seva “solidaritat i suport amb tots aquells que es puguin sentir afectats amb aquests fets, particularment amb la família de la menor”.

ÀUDIO: L’Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, mostra el suport de la comunitat amb la víctima