Un total de 191 persones s’han apropat avui al mòdul especialitzat en Covid-19 de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc per rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Les persones que han participat s’han desplaçat al centre des de les 8 del matí fins a 2/4 de 12 sense cita prèvia.

Era la primera vegada que s’obria una convocatòria lliure de vacunació a la Conca de Barberà i des de l’ABS Montblanc l’han catalogat d’èxit després d’esgotar 191 de les 198 vacunes de Pfizer disponibles per la campanya. Les edats dels vacunats oscil·laven entre els 12 i els 67 anys, atenen d’aquesta manera pacients de totes les generacions.

Amb aquest model de vacunació la directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruiz de Porras, assegura que s’estalvien molt de temps pel que fa a trucades i organització d’agenda. La bona acollida ha fet que el centre ja es plantegi poder fer una segona jornada d’aquestes característiques a curt termini.

Pel que fa a les persones vacunades, la majoria ha endarrerit la cita a causa dels mesos d’estiu i les vacances i també per les dificultats per demanar hora a través d’internet o per haver-se de desplaçar fins a altres poblacions fora de la comarca per acudir als centres de vacunació massiva.

ÀUDIO: Patrícia Cerro, una de les vacunades aquest dijous, explica les dificultats per demanar hora