Aquesta setmana han finalitzat les feines per reparar l’avaria al pou de la Biela. En concret, fa dues setmanes que es va espatllar una bomba al principal pou del municipi i aquest funcionava únicament amb una a segona bomba de menys potència, tot això va obligar a l’Ajuntament a demanar un ús racionalitzar de l’aigua a la població.

Dues setmanes més tard i amb l’avaria solucionada, la qual cosa permet que els dipòsits es reomplin a la velocitat habitual, el consistori segueix demanant a la població no abusar de l’aigua corrent i evitar les despeses massives d’aquest bé, ja que les reserves del municipi comencen a trobar-se en estat crític.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica la situació actual de les reserves d’aigua

Els mesos d’estiu i l’escassetat de pluges ha fet que es desestabilitzin els nivells dels dipòsits del municipi arribant a nivells crítics, una situació que encara es podrà allargar, ja que no hi ha previsió de pluges a curt termini. Per evitar l’ús massificat d’aigua, l’Ajuntament ha eliminat el rec de les zones enjardinades i demana a la població que faci un ús racional d’aquest bé tancant les aixetes que no s’utilitzen, fent servir la dutxa en lloc de la banyera o reduint el regadiu domèstic, entre d’altres.

Evitar els talls en el subministrament

Amb aquestes mesures l’Ajuntament espera no haver de recórrer als talls en el subministrament per evitar esgotar les reserves. L’últim precedent d’aquests fets va ser l’any 2019, moment en què es va estar a punt de racionalitzar l’ús d’aigua a causa dels nivells crítics dels dipòsits durant el mes d’agost, finalment, però, no va ser necessari.