El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la declaració com a zona catastròfica de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia, juntament amb altres incendis que hi ha hagut aquest estiu a l’Estat i que han superat les 500 hectàrees afectades. En total són 13 les comunitats autònomes que han rebut aquest qualificatiu després dels incendis dels últims mesos.

Fins al moment, a tot el país han cremat quasi 50.000 hectàrees, l’equivalent a l’illa d’Eivissa. En el cas de l’incendi que es va originar a Santa Coloma de Queralt i que no es va donar per extingit fins al passat 19 d’agost, aquest va arribar a cremar 1.657 hectàrees, afectant 6 municipis de la Conca de Barberà i l’Anoia: Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils.

A partir d’aquest mateix dimarts els ajuntaments podran començar a cursar les ajudes que implica la declaració d’una zona catastròfica com són ajudes fiscals i econòmiques per particulars que hagin patit danys materials, particulars que hagin col·laborat a les tasques de neteja, compensacions econòmiques als ajuntaments afectats i ajudes a grangers, indústries i altres infraestructures afectades, com per exemple carreteres o vies de comunicació.

ÀUDIO: L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, es mostra expectant amb les ajudes que significaran aquesta declaració