L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí espera resoldre l’avaria a un dels pous del municipi a finals d’aquesta setmana o, a molt estirar, a inicis de la vinent. Aquesta incidència ha precipitat la recomanació de no malgastar l’aigua perquè els nivells dels dipòsits han baixat.

Dimecres passat es va avariar la bomba del principal pou de l’Espluga de Francolí, el pou de la Biela. Des de llavors, s’està funcionant amb una segona bomba de menys potència i això desestabilitza els nivells dels dipòsits perquè no poden reomplir-se a la velocitat que ho feien fins ara. Encara que el pou no s’ha aturat del tot, l’Ajuntament espera resoldre la incidència com més aviat millor.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, explica que a finals de setmana esperen tenir solucionada l’avaria

Per no comprometre les reserves, l’Ajuntament demana un consum racional i ha deixat de regar algunes zones enjardinades, com per exemple les rotondes. D’altra banda, també s’ha posat en marxa, per primera vegada, el nou pou del Fartet que no aporta una gran quantitat d’aigua, però ajuda a compensar la baixada dels cabals disponibles. I és que, a més de l’avaria, la quantitat d’aigua dels aqüífers també ha minvat per la sequera. La situació, de moment, no és crítica i no es preveuen talls en el subministrament en els pròxims dies. Tot i això, no es poden descartar les restriccions, si no plou aviat.

ÀUDIO: Rosell explica que no descarten restriccions, si no plou aviat

El govern local confia en la responsabilitat de la ciutadania, com ja va passar el 2019, quan es va demanar disminuir la despesa hídrica per fer front a la sequera i es van poder evitar els talls d’aigua.

El pou del Fartet s’ha posat en funcionament (Imatge: Pep Morató)