L’Ajuntament de Montblanc vol que el seguici popular torni a ballar a la plaça Major per la Festa Major. L’objectiu del consistori és recuperar la plaça, com es feia abans de la pandèmia, si les condicions sanitàries ho permeten.

Si bé admeten que amb les mesures actuals no es podria fer, confien que per la Festa Major, al setembre, la situació hagi millorat. La gent estaria a peu dret, amb mascareta, i la plaça tindria un aforament limitat. Només ho faran si poden garantir que ningú es queda sense veure el seguici. Així ho ha explicat aquest dimarta en una roda de premsa el regidor Santi Porta que ha admès que «avui no es podria fer, però esperem poder-ho fer el 8 i 9 de setembre».

ÀUDIO: Santi Porta, regidor de l’Ajuntament de Montblanc

L’aternativa serà la plaça de Sant Francesc, on el seguici ja va actuar per Sant Maties. També és novetat que el seguici infantil tornarà a ballar a la plaça el 8 de setembre, amb el seguici gran, si bé mantindrà la seva actuació de lluïment el dia 9 a la tarda.

Del programa de la Festa Major, destaquen els concerts de Els Pets el 8 de setembre, Reggae per Xics i Joan Masdeu i Suu el dia 9 i Ítaca Band el dia 10 de setembre.

La pregonera serà la montblanquina Laura Pelay, secretària general de salut de la Generalitat durant la primera i segona onada de la pandèmia. Pelay ja havia de fer el pregó de la Festa Major de l’any passat, que finalment l’Ajuntament va suspendre.

El Beu les Bèsties es farà en format estàtic a l’aparcament de la muralla de Santa Tecla el dia 7 a la nit. Els grallers, organitzadors de l’acte, també preveuen presentar el seu disc ‘Plaça Major’ el dia 4 de setembre a la plaça Catalunya. També en el marc de la Festa Major es farà un homenatge a les persones que han treballat i patit la pandèmia. Tindrà lloc el 5 de setembre al Santuari de la Serra.

El cartell de la Festa Major 2021, obra d’Isaac Ballesté de l’estudi Crea2, està protagonitzat per un nano que s’ha dibuixat inspirant-se en Maties Palau Ferré, enguany que es commemora el centenari del seu naixement.

Una de les novetats és que als actes gratuïts on calgui reservar entrada caldrà dipositar una fiança de 5 euros en el moment de fer la reserva. L’objectiu de l’Ajuntament amb aquesta mesura és evitar que els actes quedin buits tot i que hagin exhaurit l’aforament. Si es reserva una entrada, després d’assistir a l’acte, es farà el retorn automàtic dels 5 euros en 24-48 hores.

La festa major tindrà lloc del 3 al 12 de setembre, si bé els dies forts seran del 7 al 10. En aquest enllaç es pot consultar el programa d’actes sencer i també els enllaços per reservar les entrades.