El Monestir de Santa Maria de Poblet ha estrenat una audioguia que permet gaudir de la visita al ritme que el visitant necessiti. L’audioguia es pot descarregar al telèfon mòbil del visitant en 5 idiomes diferents, i permet una immersió en els diferents espais del conjunt monàstic.

Des d’aquest 1 d’agost, totes les persones que visitin el Monestir de Poblet tenen disponible gratuïtament l’audioguia per a poder fer la visita per l’interior del monestir cistercenc d’una forma lliure. Aquest nou recurs incorpora dinamisme a la vista i permet a l’usuari descobrir els detalls i el context dels diferents espais. L’audioguia s’ha d’escoltar al mateix dispositiu mòbil de l’usuari descarregant-se l’aplicació, disponible en iOS i Android. Actualment el monestir amb la compra de l’entrada regalen uns auriculars, ja que és obligatori l’ús d’aquests per l’interior.

L’aplicació és un nou element de suport a la visita guiada que durant aquest mes d’agost se celebra durant els matins i tardes de dissabte. L’audioguia està disponible en cinc idiomes, català, castellà, francès, anglès i alemany, facilitant l’accés a l’exposició al públic estranger. Un cop a l’interior de l’App pots triar una audioguia més curta o més llarga depenent de la visita que vulgui fer el turista.

ÀUDIO: Lluís Marcel Espasa, director del Centre de Visitants del Monestir de Poblet

Durant aquestes dues primeres setmanes d’agost que s’ha posat a prova l’audioguia ha funcionat correctament i és el recurs que fa servir més al visitant durant la setmana, ja que no hi ha visites guiades. Aquesta opció és una nova aposta del Monestir de Poblet que ja fa anys que hi estava treballant, però que aquest agost ha sortit a la llum. El conjunt monàstic també ofereix una guia virtual que pot ser llegida per totes les persones privades del sentit de l’oïda.

Aplicació del Monestir de Poblet que ja es pot descarregar (Imatge: Pep Morató)