Pagesos de la Baixa Segarra llauren els camps davant l’incendi de Santa Coloma (Foto: Gerard Bosch)

El govern ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l’arribada de l’onada de calor a partir d’aquest dimecres. En la mateixa línia demanen màxima prudència a la ciutadania i la implicació de tothom, ja que serà extrem.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha advertit en una piulada que es tracta de la situació de perill “més rellevant dels últims divuit anys”, amb una sequera, una humitat baixa i temperatures al voltant dels quaranta graus, tres condicions ideals per produir-se un gran incendi.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.