Santa Coloma de Queralt ha acollit aquesta setmana la 7a edició d’un camp de proves de diferents tipus de blat organitzat per Coperal i que pretén abastir els forners del Camp de Tarragona amb un producte de proximitat i qualitat com és el pa de Mestral.

Fa anys que s’estudia en un camp de proves situat a Santa Coloma de Queralt el rendiment de diferents tipus de blat i aquest any ja s’ha traslladat a un camp de 20 hectàrees amb un blat específic, recollint 80.000 quilograms de gra.

En pocs dies, el blat provinent de Coperal quedarà a disposició de Farines Poquet, que produirà la farina a partir de la qual els forners faran realitat aquest Pa de Mestral.

Un projecte que compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, el departament d’Agricultura de la Generalitat, el Gremi de Forners del Baix Camp i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.