Són diversos els municipis que durant aquests dies celebren les seves festes majors, però la majoria s’han vist fortament alterades per les noves restriccions del PROCICAT, és el cas de Rocafort de Queralt on la festa es durà a terme aquest any amb diverses modificacions com la suspensió del sopar de Festa Major o l’eliminació dels balls de nit.

Els actes començaran divendres a les 11 de la nit amb un castell de focs des del balcó de l’Ajuntament i dissabte s’aglutinaran una cinquena d’activitats com són una petita cercavila amb timbals i tambors de Rocafort de Queralt a les 11 del matí, l’ofici solemne en honor a Sant Salvador a les 12 i a la 1 ballada de Gegants i Capgrossos de Les Borges Blanques, Santa Coloma de Queralt, Senan, Forès i Rocafort de Queralt acompanyats dels grallers SO NAT.

Les activitats de petit format acabaran a la tarda amb un tobogan aquàtic a Les Forques juntament amb un concurs d’apilar caixes a les 6 de la tarda i un concert amb l’Orquestra Aquarium a la pista poliesportiva a dos quarts d’11 de la nit.

Des de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt s’ha optat per eliminar alguns actes com el sopar popular de Festa Major i substituir els tradicionals balls per concerts estàtics. Unes mesures que s’espera que desapareguin de cara a l’any vinent.

ÀUDIO: L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, parla dels canvis d’enguany