El Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet ha ampliat recentment el seu nombre de rutes afegint l’itinerari de Benestar i Silenci entre els seus recorreguts. Un camí que no supera els 700 metres de llargada i està pensat per fer en silenci, complint les indicacions de cadascun dels plafons i activar els sentits tot evocant a la reflexió i la meditació.

ÀUDIO: La directora del PNIN de Poblet, Ester Trullols, explica el nou itinerari de Benestar i Silenci

Localitzat molt a prop del Monestir de Poblet, el recorregut ofereix un itinerari diferent pels visitants que vulguin gaudir d’una experiència tranquil·la i de poca dificultat física. El recorregut s’inicia a la Font de la Magnèsia i coincideix amb l’inici de l’itinerari del Tossal de la Creu. Per tant, es pot fer només l’itinerari de Benestar i Silenci i tornar enrere o bé seguir el recorregut fins al Tossal de la Creu.

Un estiu similar com abans de la pandèmia

Des del Paratge de Natural d’Interès de Poblet han notat una davallada de visitants els mesos d’estiu en comparació el 2020 quan, a causa de la pandèmia, va augmentar el turisme de senderisme a la zona. Amb aquest itinerari i la creació d’un de nou a inicis de l’any vinent, pensat com un joc per la família, s’espera descongestionar l’itinerari Micològic de la Vall de Castellfollit, que sol saturar-se, sobretot durant la tardor.

ÀUDIO: Ester Trullols destaca que aquest estiu no hi ha hagut una massificació de visitants