El juliol de 2021 es tanca amb bones xifres a la Conca de Barberà. Continua disminuint el nombre d’aturats a la comarca per cinquè mes consecutiu, tot i que la baixada no és tan accentuada com altres mesos, 33 persones han trobat feina durant el juliol de 2021. D’aquesta manera queden 850 persones registrades a l’atur a la comarca.

Durant el juny de 2021 la baixada en nombre d’aturats va ser més notables, coincidint amb l’inici de l’estiu, 75 persones van deixar la cua de l’atur a la Conca de Barberà. Si es comparen les xifres d’aquest juliol amb el mateix més de 2020, les diferències són clares, ja que en aquell moment hi havia 975 persones aturades tot i una reducció de 91 persones, coincidint amb els mesos més fort d’estiu.

Si analitzen les xifres per municipis, aquest juliol de 2021 la baixada l’encapçala l’Espluga de Francolí amb 10 persones menys a l’atur, en canvi en la banda oposada es troba Vilaverd amb 5 aturats més. Pel que fa a la resta de municipis, la majoria han reduït el nombre de persones a l’atur: Montblanc (-7), Santa Coloma de Queralt (-7), Solivella (-5), Sarral (-4), Blancafort (-4), Vilanova de Prades (-2), Vallclara (-2), Conesa (-1), Forès (-1) i Pontils (-1). En canvi l’atur ha augmentat a Vimbodí i Poblet (+2), Pira (+2) i Passanant i Belltall (+2). La resta de municipis no han patit cap canvi.

30.000 aturats menys a Catalunya

L’atur registrat a Catalunya encadena 5 mesos a la baixa al juliol amb 61.035 aturats menys. Segons el Ministeri de Treball, Catalunya tanca el mes amb 408.314 aturats, un 13% menys que fa un any i 37.548 desocupats menys que el juny d’aquest 2021. Les xifres d’aturats no inclouen els afectats per ERTO, que baixen en 27.100 i se situen en 62.255.