La reobertura del bar i el servei de taules de l’ermita de la Santíssima Trinitat ha fet possible que aquest any es recuperi el tradicional dinar de germanor, organitzat durant l’últim dia de Festa Major a la pròpia ermita.

Des de l’any 2016, el tancament de l’espai i la cessió de la gestió, per part de l’Arquebisbat, a una fundació privada, havien fet desaparèixer aquesta tradició. Enguany, però, el dinar s’ha recuperat gràcies a un dels projectes de la nova junta de la Germandat de la Santíssima Trinitat, consistent en la reobertura, caps de setmana i festiu, de l’ermita i la seva zona de lleure.

Una tradició que va començar a finals del segle XX, quan espluguins i espluguines celebraven cada 31 d’agost la festa catalana de Sant Ramon Nonat, venerat a l’ermita de la Santíssima Trinitat amb un aplec i dinar de germanor. L’any 2003, amb el canvi de cicle polític a l’Ajuntament, el nou alcalde David Rovira va proposar canviar la festivitat de Sant Ramon per la del Dia del Cos, aprovant la declaració de festa local pel dilluns de Festa Major, des de llavors es va traslladar el dinar de germanor a aquestes noves dates.

Galeria d’imatges del dinar de germanor a l’ermita de la Santíssima Trinitat