Sarral ha tancat una setmana de Festa Major amb una gran participació ciutadana tot i les modificacions a causa de les últimes restriccions del PROCICAT. Entre els actes més multitudinaris celebrats es troba el concert de l’Orquestra Selvantata, la sortida del Seguici, les havaneres, el cinema a la fresca i la Gimcana Cultural, entre d’altres.

El tret de sortida de la festa va ser el 25 de juliol amb el pregó del sarralanec Martí Rull Cardó, gerent de la planta d’Europastry S.A. de Sarral. Martí Rull va fer un emotiu pregó, recordant la infantesa a la vila, quan se’l coneixia solament com al ‘petit de cal Mas del Biel’, i la seva trajectòria de 29 anys a Europatry a Sarral, planta que des de fa cinc anys dirigeix. El mateix dia 25 es va presentar el llibre ‘Laberint de Quimeres’ de la reconeguda escriptora sarralenca Maria Dolors Canela.

Pregó de Festa Major de Sarral a càrrec de Martí Rull Cardó (Imatge: Cedida)

La pluja va obligar a suspendre el concert del grup Angangas previst per dissabte a la nit i a canviar la ubicació de l’espectacle de titelles i pallassos ‘La xooband i ai que em mullo!’ dissabte a la tarda. Els actes principals es van cloure amb el castell de focs artificials a càrrec de la colla de Diables de l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, valora la Festa Major de Sarral d’aquest 2021

També les pedanies de Sarral es preparen per celebrar la Festa Major, en el cas de Montbrió de la Marca començarà el proper 6 d’agost amb actes per a tots els públics, des d’un concert d’havaneres, actuacions musicals, activitats infantils o el castell de focs artificials. Pel que fa a Vallverd, les festes seran a partir del 26 d’agost amb un espectacle de màgia, concerts i activitats d’orientació, entre d’altres.