La Festa Major del 2021 es tanca a l’Espluga de Francolí amb una trentena d’actes celebrats i l’adaptació de la majoria d’ells a les noves restriccions aprovades fa unes setmanes pel PROCICAT. Algunes de les activitats es van veure anul·lades, com és el cas de la 43a Cursa Espluguina, l’Espai de la Cultura Popular o alguns dels concerts de nit.

L’Ajuntament de l’Espluga va decidir tirar endavant l’edició d’enguany malgrat les limitacions. Des de la regidoria de cultura i festes es valora positivament el desenvolupament dels actes i la corresponsabilitat de la ciutadana. El regidor de Cultura i Festes, Enric Mercadé, remarca que ha estat complex gestionar l’organització prèvia de la Festa Major, però celebra que la majoria dels actes programats hagin pogut tirar endavant. 

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, valora positivament l’edició d’enguany

Tots els actes han funcionat amb inscripció prèvia i tenien un aforament limitat, fet que ha complicat l’organització i participació en alguns esdeveniments, però que han permès complir les mesures que es marquen des del Procicat. L’inici oficial de Festa Major es va donar dijous 29 de juliol amb el pregó de Festa Major a càrrec de Gemma Carbó Ribugent.


 

La cultura popular ha tingut un paper destacat en el marc de la Festa Major, ja que les entitats espluguines s‘han adaptat per fer possible dues mostres de ball del seguici popular en format estàtic a la Plaça Montserrat Canals. També s’han organitzat diverses activitats familiars, el festival RUSC per part del Museu de la Vida Rural i els concerts de tarda i nit, amb grups com Gertrudis o l’Orquestra Maravella.

En el marc de la Festa Major, el col·lectiu Riuada Solidària va presentar l’exposició ‘Un riu de riuades’, centrada en la riuada al Francolí de l’octubre del 2019. Pel que fa a les postres de Festa Major, les quatre pastisseries participants van esgotar les 1.200 unitats de mousse de nata i mores disponibles.