Vimbodí i Poblet torna a celebrar enguany la Festa Major, amb actes que es concentraran durant els dies 5, 6, 7 i 8 d’agost i que s’han programat per tal de complir amb totes les mesures de seguretat que dicta l’actual situació d’alerta sanitària.

D’aquesta manera, el programa s’ha plantejat amb l’objectiu de garantir els actes més tradicionals i, alhora, preservar la seguretat de la ciutadania i inclou trobades pensades per a tots els públics, amb actes tradicionals, culturals i també totes aquelles cites que marquen els trets diferencials del municipi.

El Pregó

Enguany, la pregonera de la Festa Major de Vimbodí i Poblet és la vimbodinenca, empresària i emprenedora Maria de la Peña i Peña. Amb més de trenta premis nacionals i internacionals avalen la seva tasca, ella és la fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions. L’acte de lectura del Pregó es durà a terme el dijous 5 d’agost, a dos quarts de 8 de la tarda.

Exposicions i actes

Enguany, el patrimoni històric ancestral del poble també serà protagonista de les festes. Per una banda, els vimbodinencs i vimbodinenques podran gaudir de la inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’altra banda, es durà a terme el taller ‘Humans i pedres’ (dijous 5 d’agost a dos quarts de sis de la tarda), que servirà per acostar als visitants a les principals fites de la tecnologia humana o la fabricació d’eines de pedra.

Els vimbodinencs i vimbodinenques també podran gaudir de la mostra de fotografies dels Gegants de la Nostra vila, el Grèvol i la Nerola, una mostra que fa recorre els anys passats i ens descobreix la restauració que ha elaborat el Taller Avall de Reus. L’exposició es podrà visitar a la casa taller.

La tradició, sempre present

Els actes més tradicionals sempre es fan el seu espai en la Festa Major del municipi. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes podran gaudir de les cites que marquen el nostre caràcter, entre els que destaquen l’Ofici Solemne de Festa Major (divendres 6 d’agost a les 12 del migdia), del concert de sardanes a la Plaça Major (diumenge 9 d’agost a les 12 del migdia), de la Missa Dominical als Torrents (diumenge 8 d’agost a dos quarts de set de la tarda) i les havaneres a les Fonts del Gorg (diumenge 8 d’agost a dos quarts d’onze de la nit).

Concerts i espectacles

Per tal de lligar la festa i la seguretat, tots els actes s’han adaptat als horaris i mesures que dicta l’actual situació d’alerta sanitària. Això no obstant, s’han plantejat diverses cites que ompliran l’espai cultural i de trobada.

En aquest sentit, en el programa destaquen cites com el concert amb la cantant Ester Caralt (dijous 5 d’agost a dos quarts d’onze de la nit), el teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez i l’obra ‘1001 GAGS(divendres 6 d’agost a les set de la tarda), el concert de Cultrum (divendres 6 d’agost a dos quarts d’onze de la nit), el concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol (dissabte 7 d’agost a les set de la tarda i a dos quarts d’onze de la nit), les havaneres amb el grup Barcarola (diumenge 8 d’agost a dos quarts d’onze de la nit) i el castell de focs d’artifici (diumenge 8 d’agost a tres quarts de dotze de la nit).

Actes familiars i cinema per a tots

Els més petits i la família sempre tenen un lloc important reservat al programa d’actes. Per aquest motiu, el programa inclou l’espectacle de màgia de la Maga Melanie (dissabte 7 d’agost a les 12 del migdia), les sessió de cinema familiar (dissabte 7 i diumenge 8 d’agost a dos quarts de sis de la tarda ).

A més a més, el Teatre-cinema Foment també acollirà projeccions de cinema especials el diumenge, 8 d’agost, a dos quarts de vuit del vespre.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR DE VIMBODÍ I POBLET