La plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí es va omplir aquest diumenge al migdia amb la mostra i ball del seguici popular de totes les entitats de cultura popular del municipi.

L’acte ha tingut un instant d’homenatge, ja que l’Associació de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga ha entregat el ram de la geganta Beatriu a l’espluguí Enric Mercadé com a reconeixement a la seva dedicació a la cultura popular i de proximitat des de la infantesa, en diferents responsabilitats en entitats i finalment des de la regidora de Cultura i Festes, en plena pandèmia.

A la mostra i ball del seguici popular d’enguany hi ha participat els Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, els Diables de l’Espluga, el Ball de Bastons i els Gegants de la Santíssima Trinitat.

9è guardonat

El guardó va estrenar-se l’any 2015 i des de llavors l’han rebut Helena Rivero (bastonera i dibuixant dels contes dels gegants); Marc López, il·lustrador local inspirat en la cultura popular; Josep Lluís Torre, Magda Buldó i Xavier Lozano (2017) per la seva llarga dedicació als Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga; Josep Maïllo per la restauració dels Nanos de l’Espluga; Jordi Batet, per la dinamització i ampliació de la Colla Gegantera a rècords històrics; i Dolors Guasch, per la restauració i cura dels vestits dels gegants.

GALERIA D’IMATGES DE LA MOSTRA I BALL DEL DIUMENGE DE FESTA MAJOR

Imatge: Gerard Bosch