El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla engega una nova proposta cultural per a les nits d’estiu d’agost amb espectacles, dansa i concerts, a més de l’última activitat del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí. A partir del pròxim 5 d’agost i durant cada dijous del mes estival, l’exterior del museu serà l’escenari d’una vetllada cultural protagonitzada per artistes com Juana Dolores, Dolors Miquel, Lali Ayguadé, Elvira Prado o els grups musicals Rombo o Marala, entre d’altres. Els actes seran d’entrada gratuïta, però caldrà inscripció prèvia per tal de respectar les mesures de prevenció de la COVID-19. 

Lali Ayguadé i Akira Yoshida presentaran Gizaki, que significa “ésser humà” en basc, una peça de dansa contemporània carregada de breakdance i el llenguatge de la cultura urbana. Això serà el 12 d’agost a les 20 h i la nit seguirà amb el concert de Rombo, un grup de música i d’amigues. La banda va néixer accidentalment en un sopar l’estiu del 2012 i a l’Espluga de Francolí interpretaran el seu segon disc: Clara Montse Núria.  

El 19 d’agost a les 21.30 h, l’artista Elvira Prado serà l’encarregada de portar l’espectacle Més lloc per a la fosca. Aquesta producció musical i dramatúrgica parteix d’una investigació sobre la relació entre la tradició oral i l’univers mític que va construir Víctor Català. El pròxim dijous i darrer d’agost, el dia 26, a les 20 h, la cantant Esther Querol i el trio musical Marala oferiran un doble concert. Esther presentarà Les teues ales, que navega entre el pop intimista de Kodaline o Gabrielle Aplin i el soul de grans veus com Amy Winehouse, mentre que Marala amb el seu disc debut A trenc d’alba es fixen en la música d’arrel tradicional des d’una mirada jove i amb molta atenció a la polifonia. 

El Fibló, l’últim acte del RUSC 2021 i el primer de les nits d’agost 

Les nits d’agost s’encetaran el pròxim dijous dia 5 a les 20 h amb El Fibló. Una picada directa de poesia per incendiar la ferida, un recital de poesia a càrrec de quatre veus femenines. L’actriu i escriptora catalana Juana Dolores, la també escriptora Maria Sevilla, la poeta Dolors Miquel i la flamant Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions Anna Gas. Totes elles intervindran per recitar diversos poemes en una nit que clourà Ivette Nadal combinant música i poesia amb L’àngel i la infermesa del pensament, un espectacle on Nadal explora el món des de la “infermesa” –terme encunyat pel filòsof Josep Maria Esquirol referit a la fragilitat essencial.

La Guingueta del museu, oberta 

Cada dijous al vespre, per acompanyar gastronòmicament les vetllades, la Guingueta del museu aixecarà la persiana per tal d’oferir plats i begudes elaborats amb productes de proximitat o d’empreses amb consciència social i mediambiental: vins de la D.O. Conca de Barberà, cerveses artesanes o coques, entre d’altres ofertes culinàries.