Quadres plens de color, vitalitat i imatges que connecten els humans amb els animals. Aquesta és la premissa amb la qual es podrà veure, a partir d’aquest divendres, l’exposició ‘Tótem’ de Balcells i Chuhurra. Basat en els rituals xamànics ancestrals i les cultures natives americanes, els quadres mostren animals i formes per, segons el seu autor Federico Balcells, “reconnectar amb l’ànima”, una sensació que, assegura, amb el pas del temps moltes persones perden.

ÀUDIO: El pintor Federico Balcells parla de la intenció de l’exposició

A partir dels divendres 30 de juliol i fins al 22 d’agost estaran exposades a la Sala Llucià Navarro més de 40 obres de diferents mides tant del propi Balcells com de la seva professora durant molts anys, Nydia López Chuhurra, amb tècniques com pintures a l’oli, aquarel·la, tinta i inclús els visitants trobaran una instal·lació que aboca el motiu principal de l’exposició. Tot amb la intencionalitat de fer pensar al públic i evocar amb els colors i la vitalitat una “connexió amb l’ànima” en molts casos oblidada.

ÀUDIO: Federico Balcells destaca la impressió que volen causar les obres en el públic

Més endavant també es preveu organitzar una visita guiada per explicar, de primera mà, el significat de cadascuna de les obres. A més, els quadres estan a la venda indirectament, és a dir, es poden comprar i s’adquiriran un cop acabada l’exposició.