La teulada de l’església de Santa Maria d’Ollers es va esfondrar ahir a la nit després de col·lapsar les bigues que l’aguantaven. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís passat dos quarts de 9. Fins a Ollers, pedania de Barberà de la Conca, s’hi van desplaçar 6 dotacions de Bombers.

L’ensorrament de la teulada va afectar també a l’edifici annex i va ser necessari desallotjar a la família per assegurar que no hi podien haver noves afectacions. Ara, s’espera que en els pròxims dies es pugui adequar l’espai i assegurar que la resta de l’estructura no està afectada, fins llavors els veïns desallotjats no podran tornar al seu habitatge.

L’Ajuntament de Barberà de la Conca assegura que el més important en aquests moments és retornar la seguretat al nucli d’Ollers i que de cara al setembre es farà una valoració més extensa de les possibles solucions per recuperar l’edifici, que pertany a l’Arquebisbat de Tarragona. El més probable és que es reconstrueixi la part afectada, ja que la façana i gran part de l’interior de l’edifici es torben en bon estat.

ÀUDIO: L’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, parla sobre les actuacions dels pròxims mesos

Imatge de l’esfondrament a l’Església de Santa Maria d’Ollers (Imatge: Cedida)