La consellera comarcal Assumpció Canela Corbella, de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), ha sigut designada nova vicepresidenta del Consell Comarcal a conseqüència de la reorganització de la nova corporació que es va constituir el passat 5 de juliol i que es va fer efectiva aquest dilluns passat.

L’acord de govern d’inici de mandat ja indicava que els dos primers anys la presidència correspondria a la FIC i la vicepresidència a Esquerra Republicana, mentre que els dos darrers anys, es girarien els càrrecs. Canela arriba a la vicepresidència després que l’expresident, Magí Trullols, també renunciés com a conseller comarcal (tal com també estava acordat) i el substituís ella mateixa.

La presidenta, Carme Pallàs, ha signat el decret gràcies al qual Canela assumeix aquest càrrec. D’aquesta manera, per primera vegada, dues dones estaran al capdavant de l’organisme supramunicipal.