El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest dijous, la zona afectada per l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia que dilluns es va donar per controlat i que ha cremat un total de 1.657 hectàrees. El Govern s’ha compromès a engegar un pla de reconstrucció per a la zona afectada pel foc conjuntament amb els ajuntaments i les diputacions de Tarragona i Barcelona.

En aquest sentit, ha explicat que ara una de les prioritats és evitar l’erosió del terreny i la retirada de la fusta cremada. Aragonès ha explicat que dimarts de la setmana que ve començaran les reunions tècniques per la gestió post-incendi. El president ha aprofitat per demanar a la ciutadania «màxima precaució» per evitar nous incendis, i ha recordat que, en el que es porta d’any, ja se n’han declarat 392 amb una superfície cremada de 2.200 hectàrees.

ÀUDIO: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, parla de la reconstrucció

Imatge: Pep Morató

Visita acompanyada de concentració

A les 12 del matí, el cap de l’Executiu ha iniciat la seva visita als afores de Bellprat, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat al Penedès i alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, i de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, entre altres autoritats. Allí Aragonès s’ha topat amb una cinquantena de persones, contràries a la massificació de parcs eòlics i fotovoltaics a la comarca. En aquest sentit, el president ha anunciat que es farà una modificació del decret llei de les renovables per tal de no castigar tant al territori.

ÀUDIO: Aragonès explica que estan treballant per canviar el decret