Els pastissers de l’Espluga de Francolí s’uneixen per cinquè any consecutiu per crear el pastís de Festa Major, aquest any en forma de mousse de mora i nata. Com és habitual, les postres aniran acompanyades d’un imant que fa homenatge a un dels elements del seguici popular. Una sorpresa que només es desvetllarà als compradors.

El pastís d’enguany està format per una base de pessic de xocolata, una capa de mousse de nata amb un toc de vainilla i una altra capa de mousse de mora, guarnit amb una fina tapa de melmelada i decorat amb nata i mores.

La bona acollida d’aquesta iniciativa fa que enguany hi hagi 1.200 unitats disponibles, les quals es reparteixen de forma equitativa entre les quatre pastisseries del poble. Les postres d’enguany ja estan a la venda a les pastisseries Farré Gamell, Cal Cobo, Ferrer i Cabal a un preu de 3 euros la unitat, que s’entregarà juntament amb un imant col·leccionable.

Aquesta és una iniciativa que es fa des dels últims cinc anys i les vendes de la qual han crescut exponencialment. L’oferta va començar amb 500 unitats disponibles, una quantitat que es va doblar l’any següent i que ja arriba fins a les 1.200 unitats. Unes postres que atreuen l’atenció no només dels espluguins i espluguines sinó també de veïns d’altres poblacions que s’hi desplacen per tastar-les cada any.

ÀUDIO: El pastisser de la pastisseria Farré Gamell, Jordi Farré, destaca la crescuda de la venda d’aquestes postres