L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat els primers passos per fer arribar l’aigua de l’Ebre fins al municipi. Durant el ple municipal d’aquest dimarts 27 de juliol es van aprovar els tràmits que permetran iniciar les expropiacions dels terrenys pels quals ha de passar el ramal d’aigua.

D’aquesta manera el consistori va acceptar per unanimitat l’aprovació inicial de l’expedient d’expropiació de béns que afectin el ramal que s’ha de crear al municipi i l’aprovació d’un convenir entre els ajuntaments de Montblanc i l’Espluga per finançar les expropiacions necessàries a la capital de la Conca de Barberà per construir aquest ramal. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Montblanc s’encarregarà dels terrenys afectats al seu municipi, però serà l’Ajuntament de l’Espluga el que pagui els costos.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica com funciona el conveni amb Montblanc

Amb aquest nou avenç el Consorci d’Aigües de Tarragona espera poder iniciar les obres a finals d’any o inicis del 2022. L’aigua de l’Ebre es destinarà a usos industrials i permetrà un estalvi del consum dels aqüífers que abasteixen el municipi, un fet rellevant per minimitzar els períodes de sequera. S’hi invertiran 1,4 milions d’euros, tots ells subvencionats per diferents administracions.

1 COMENTARI

 1. Per si algú encara no entén de que va això…..

  Planta d´hidrògen ‘verd’ a l’Espluga projectada per Endesa amb l’aigua de l’Espluga (barata) per la planta mentre que la de l’Ebre (cara) serà pels espluguins…
  L’electrictat vindrà del parc solar projectat a Barberà mentre que els ciutadans de la Conca seguiran pagant l’electrictat més cara d’Europa a Endesa….

  Vosaltres mateixos…..

  https://www.europapress.es/catalunya/noticia-endesa-quiere-invertir-181-millones-hidrogeno-verde-lespluga-francoli-tarragona-20210201103318.html

  https://www.efmr.cat/blog/2021/03/06/barbera-de-la-conca-obre-una-consulta-per-coneixer-lopinio-de-la-ciutadania-sobre-el-nou-parc-fotovoltaic-als-plans-danguera/

Comments are closed.