L’abadia de Senan ha iniciat un procés de transformació per convertir-se en un nou espai en el qual pugui participar tota la ciutadania. Els últims dies s’han fet les primeres actuacions destriant les relíquies i elements a conservar. Aquest és el primer punt per transformar l’edifici en un espai multifuncional, de cultura, creació i treball compartit.

Les obres començaran al mes de setembre amb una remodelació integral, ja que l’edifici es troba molt malmès a nivell estructural. L’any 2013 l’ajuntament va comparar a l’Arquebisbat de Tarragona l’abadia. Ara, es vol recuperar l’edifici i convertir-lo en un espai gran, de més de 500 metres quadrats, on els ciutadans podran gaudir d’activitats culturals en la primera planta i d’un espai de creació compartit i treball en la segona.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, detalla el projecte

El projecte de remodelació té un cost de 367.000. Per aconseguir el pressupost l’Ajuntament compta amb fons propis però també amb el Pla d’Obres Municipals de la Generalitat i una subvenció de patrimoni extreta del Departament de Cultura de la Generalitat.