Després d’un any sense el festival, la 18a edició de Terrània se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de setembre a l’antiga església de Sant Francesc. Aquesta vegada, però, s’ha hagut d’adaptar a les noves mesures i diversos espais faran possible totes les activitats.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, explica l’adaptació del Festival

L’espai central de Terrània serà l’Església de Sant Francesc on s’hi equiparà una carpa on poder fer tots els tallers. A banda, la plaça de Sant Miquel acollirà l’exposició central d’Angel Garraza, ‘Paisatges de Sobretaula’. La botiga el Bé Negre, el Museu Comarcal de la Conca i el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre també cedeixen els seus espais pel festival.

Natàlia Gual també serà una de les altres grans protagonistes, ja que juntament amb la botiga Bé Negre farà una demostració de com una persona invident pot treballar i jugar amb la ceràmica.

Terrània s’adaptarà a les mesures de seguretat establertes i controlarà l’accés al recinte a través d’una aplicació que cada usuari s’haurà de descarregar al seu mòbil, i també, agafar tiquets per les diferents activitats.

ÀUDIO: La tècnica de l’Oficina de Turisme de Montblanc, Toñi Gonzàlez, explica com serà la compra de tickets

Pel que fa a la programació d’activitats s’han aprofitat moltes de les que estaven platejades per l’edició de l’any passat, adaptant-les a la situació d’enguany. Terrània comptarà amb 26 ceramistes de Catalunya, el territori espanyol, França, Països Baixos i Luxemburg.