Uns 450 porcs van morir, aquest dissabte a la tarda, asfixiats a causa de l’incendi que es va declarar a Santa Coloma de Queralt. A conseqüència de la propagació de les flames, l’incendi va afectar una granja en greix al terme municipal de Bellprat on el seu interior hi havia més de 4.000 porcs, d’aquests n’hi va haver uns 250 que no es van poder salvar ja que van quedar asfixiats.

ÀUDIO: Joan Carbó, regidor d’Urbanisme de Bellprat, explica l’incident

Granja afectada pel foc a Bellprat (Imatge: Pep Morató)

Bellprat és el municipi més afectat per l’incendi de la Conca de Barberà i de l’Anoia amb 1.069 ha cremades. El foc ha cremat tot l’entorn de la població i també el del castell de Queralt. La majoria dels veïns es dediquen a la pagesia i durant aquests dies s’han quedat sense alguns subministraments. “Va ser increïble, ho vam viure amb impotència perquè ens va agafar d’imprevist i amb res de res ens vam veure envoltats de foc”, explicava Andreu Llorca, veí de Bellprat.

ÀUDIO: Andreu Llorca, veí de Bellprat, reviu les primeres hores de l’incendi

Bombers i ADF treballant aquest dilluns al matí al seu pas pel municipi de Bellprat. (Imatge: Pep Morató)