L’Espluga de Francolí ha recuperat el tradicional torneig de futbol sala amateur que es duia a terme als estius i que des de fa anys no se celebrava de forma regular. Un total de deu grups de l’Espluga i municipis de la demarcació de Tarragona han participat durant una setmana completa en un torneig format per fases eliminatòries, semifinals i finals.

La situació pandèmica actual ha fet replantejar alguns dels punts del torneig per fer-lo completament segur. Estava permès l’aforament de públic complint amb les mesures de seguretat, però es va haver de suspendre la instal·lació d’una barra de begudes i menjar per amenitzar els partits.

Un torneig organitzat per dos joves del municipi, Guillem Tierz i Adrià Tella, de forma conjunta amb l’Ajuntament de l’Espluga i la Unió Esportiva l’Espluga, per recuperar aquesta tradició. L’èxit d’aquesta edició fa que es vegi amb bons ulls recuperar-lo de forma periòdica.

ÀUDIO: Un dels organitzadors de l’esdeveniment, Guillem Tierz, destaca la bona acollida del torneig

Des de l’organització destaquen que tots els equips es trobaven en un nivell alt i igualitari, ja que cap d’ells es va quedar sense puntuar. Pel que fa als guanyadors: El Team XRP ARMY van ser els guanyadors del torneig, emportant-se un premi de 350 euros i un trofeu. En segona posició va quedar l’equip espluguí Vissel Kobo que es van endur un lot de vins del Celler Rendé Masdeu i galetes de Cal Cobo. També es va premiar a Younes el Yarrouti del Team XRP Army, com a màxim golejador del torneig.