Les tasques d’extinció avancen i els Bombers donen per controlat l’incendi que des de dissabte crema entre la Baixa Segarra i l’Anoia. Aquest dilluns al vespre, el cap d’emergèngies de la regió de Tarragona ha explicat que la superfície cremada no ha augmentat al llarg del dia d’avui i se situa al voltant de les 1.700 hectàrees.

ÀUDIO: Albert Ventosa, cap de la Regió d’Emergències de Tarragona

Lluny de donar-lo per extingit

En molts punts és habitual veure fumaroles de zones calentes (Foto: Pep Morató)

Tot i la millora de la situació encara queden hores i dies de feina per donar l’incendi per extingit, ja que afecta més de 1.600 hectàrees de terreny. Les pluges de les últimes hores i la baixada de temperatures han sigut claus en les últimes hores. L’incendi està ja està del tot perimetrat, però encara hi ha punts calents i fumaroles.

Afectació de l’incendi al castell de Queralt i el seu entorn (Foto: Josep Morató)

Els evacuats poden tornar a casa

La situació actual fa que totes les persones evacuades de les masies properes a les flames puguin tornar a casa. S’havien evacuat un total de 110 persones de 53 masos i cases aïllades. També es va desallotjar un grup de 12 menors que feien acampada a Sant Martí de Tous i la casa de colònies La Censada, de Santa Margarida de Montbui, on hi havia una quarantena d’infants i monitors. Aquest matí ja s’aixecava el confinament decretat als veïns de Bellprat i Sant Martí de Tous.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ