La Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí va acabar aquest passat diumenge 25 de juliol amb bones xifres de participació. En un any on la majoria d’actes s’han hagut d’adaptar a la situació actual i molts d’ells han patit modificacions per les últimes restriccions del PROCICAT, l’Associació Auvënguen, l’Oficina Jove del Consell Comarcal i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fan una valoració positiva del conjunt d’activitats.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, parla de Faistiu 2021

Dilluns dia 19 de juliol es van iniciar els actes amb una cursa d’obstacles en la qual van participar un centenar d’infants i joves. Dimarts dia 20 de juliol a la plaça Montserrat Canals hi havia el parc mòbil de bicicletes i l’skate parc, de les 6 de la tarda fins a les 8 van ser molts els infants i joves van poder gaudir amb les seves bicicletes i patinets. A la nit es va projectar la pel·lícula ‘El Rey León’ al Casalet, que per problemes tècnics no es  va poder fer al jardí dels Francolins. Finalment tampoc es va poder fer la  xerrada amb l’organització de salvament marítim OPEN ARMS, que es programarà pròximament.

Dimecres al vespre es va fer la caminada nocturna amb un recorregut de 5 km amb la col·laboració del Club Atlètic Esplugui i l’ADF de l’Espluga de Francolí. Un dels actes destacats del dijous va ser l”Escape Roompels carrers de la vila, amb un centenar de persones participants, amb diferents grups, que havien d’aconseguir desactivar la bomba que hi havia al final del recorregut.

Divendres es va  fer un tast de vins al Celler VidBertus, maridat amb tapes del restaurant  Forevents i el concert de ‘La Clandestina’. Dissabte al bar de la piscina va  haver-hi tast de cerveses de ‘La Segarreta’ i tot seguit un concert al Jardí dels  Francolins, amb el grup juvenil ‘Cable Obsession’. 

Finalment es va tancar la setmana de la joventut, el Faistiu 2021, amb el concurs de paelles, que aquest any ha hagut de fer-se de manera confinada. Cada grup participant havia de fer una paella i penjar la foto a les xarxes socials o enviar-la al número de telèfon de l’Oficina Jove. Es valoraran les dues paelles més originals i aquestes tindran premi. Els pròxims dies es donaran a  conèixer les paelles guanyadores a través de xarxes socials.