Aquest matí, s’ha donat a conèixer la nova estructura de govern, que referma el compromís d’ERC, FIC i PSC per facilitar la governabilitat del Consell Comarcal i que, per tant, deixa fora el grup de Junts dels càrrecs que fins ara ostentava. 

Per la presidenta, Carme Pallàs, aquesta situació ve «provocada pel trencament unilateral del grup de Junts, el qual volia modificar les condicions d’aquest pacte d’unitat que havíem subscrit la totalitat dels grups comarcals» a principi de mandat i que «tenia unes condicions molt clares» que definien el govern del Consell Comarcal a quatre anys vista.

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, parla del canvi en el govern

La reconfiguració del ple comarcal també fa que siguin dues dones les que estiguin al capdavant del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Carme Pallàs n’és la primera presidenta i farà tàndem amb M. Assumpció Canela, que en serà la vicepresidenta.

Pel que fa referència a l’estructura organitzativa s’han produït diversos canvis. La conselleria d’Ensenyament passa a denominar-se conselleria d’Educació; La conselleria de Benestar Social passa a denominar-se conselleria d’Acció Social; La conselleria de Consum desapareix i les competències passen a la conselleria de Promoció Econòmica; La conselleria de Medi Ambient i la de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura es fusionen i se’n crea una de sola, la conselleria de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura; La conselleria de Promoció Econòmica i la conselleria d’Habitatge es fusionen en la conselleria de Promoció Econòmica i Habitatge; i les conselleries de Mobilitat, la d’Infraestructures i Telecomunicacions i la de Serveis Tècnics, es reestructuren en dues conselleries. La de Serveis Urbanístics, que inclou els serveis d’arquitectura tècnica i enginyeria, i la conselleria d’Infraestructures i Territori, que inclou els serveis d’informàtica.