Els Bombers de la Generalitat han aconseguit durant aquesta nit perimetrar en un 90% l’incendi forestal de la Conca de Barberà i l’Anoia. Les millors condicions meteorològiques, amb un augment de la humitat i del vent ho han facilitat. “Afrontem una jornada de treball  més optimista, amb una meteorologia més favorable”, han dit els Bombers en un tuit.

Les pluges de primera hora del matí i la baixada de les temperatures estan sent punts claus per millorar la situació de l’incendi. Els efectius encara treballen per controlar les flames en diversos punts, però des d’institucions com l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt esperen que durant el dia d’avui es pugui donar l’incendi per controlat.

Les autoritats feliciten la bona evolució de les tasques d’extinció

El vicepresident Jordi Puignero ha coincidit amb la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera (Foto: Damià Amorós)

El centre de comandament continua reunint els caps dels operatius i també les autoritats del país que s’han desplaçat fins a la Baixa Segarra. Aquest dilluns les valoracions ja són més optimistes perquè sembla que l’incendi està més controlat. El vicepresident del Govern, Jordi Puignero, ha felicitat la feina dels cossos d’emergències i ha celebrat que bona part del perímetre del foc estigui estabilitzat.

ÀUDIO: Intervenció del vicepresident del Govern, Jordi Puignero

ÀUDIO: L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, destaca la situació de l’incendi

Aixecat el confinament a Bellprat i Sant Martí de Tous

Pel que fa al confinament domiciliari decretat a Bellprat i Sant Martí de Tous s’ha retirat a primera hora d’aquest matí, en canvi els propietaris de les masies més properes a l’incendi encara no poden tornar als seus habitatges.

ÀUDIO: Ramon Mullerat, explica l’última hora sobre els confinaments

L’incendi ja ha calcinat 1.600 hectàrees de bosc. Els Bombers s’han trobat condicions meteorològiques favorables, ja que aquesta nit les temperatures han mostrat un descens, a més a més, ha augmentat la humitat i no hi ha hagut vent, i això ha ajudat en les tasques d’extinció del foc.