El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha arribat aquest migdia al centre de comandament de Santa Coloma Queralt per seguir de primera mà el dispositiu per l’extinció de l’incendi. En l’atenció als mitjans, el president de la Generalitat ha qualificat la situació de “crítica” i ha tornat a demanar la solidaritat de la resta del país amb la Conca de Barberà i l’Anoia.

ÀUDIO: Pere Aragonès, president de la Generalitat, demana que s’han de reduir les activitats.

Els bombers de la Generalitat afirmen que l’escenari de l’incendi és crític en les properes hores a causa de la marinada tot i que sembla que cap al vespre les condicions seran més favorables. El que més preocupa és el cap de l’incendi, que té molta activitat, violenta en alguns moments i amb carreres successives.

ÀUDIO: David Borrell, inspector en cap dels Bombers, fa balanç aquest migdia de l’incendi

En la darrera actualització, de les 2 del migdia, els Agents Rurals confirmen que ja s’havien cremat 1.300 hectàrees, la gran majoria de les quals afecten el terme municipal de Bellprat.