Les antigues escoles del nucli de Passanant quedaran rehabilitades, en les pròximes setmanes, per convertir aquest edifici que actualment es troba obsolet per manca d’ús i manteniment en un equipament per al desenvolupament d’activitats culturals, educatives i socials pels veïns i veïnes de Passanant i Belltall.

El projecte va començar a principis de juliol i es preveu que les obres s’allarguin fins a finals d’agost, amb un cost total de 128.000 euros. Aquesta rehabilitació s’emmarca dins el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). L’actuació pretén enderrocar part de l’edifici actual i també la rehabilitació de l’existent amb una superfície total d’actuació de 154 metres quadrats.

L’edifici que s’està condicionant de nou s’emplaça a la finca de l’Avinguda Catalunya, núm. 2 de Passanant, situada a l’extrem sud-est del nucli. Concretament l’edifici tindrà la sala polivalent de 68 m², també dos banys i una sala per la maquinària de les instal·lacions, també hi haurà un porxo a l’entrada de l’edifici. A causa de les obres no es pot accedir al parc infantil que està a tocar de les antigues escoles de Passanant.

L’alcalde de Passanant i Belltall, Magí Ninot, destaca en declaracions a l’EFMR, que estan treballant per la dinamització dels nuclis amb diferents obres com per exemple aquesta, però també d’altres que tenen previstes adjudicar durant aquest any.