Imatge de Michal Bar Haim on Unsplash

L’any 2008 van néixer a la Conca de Barberà 213 nadons. Era un rècord que arribava enmig d’un clima de prosperitat i que ràpidament es va desplomar a causa de la crisi econòmica. Així, des del 2009, el nombre de naixements registrats a la comarca ha anat baixant progressivament, any rere any, amb un repunt el 2015, però que tornava a baixar fins al 2019 quan només es van registrar 123 naixements, la dada més baixa de la història.

Un any després i amb la Covid-19 pel mig la Conca de Barberà ha augmentat el nombre de nascuts vius amb 144 nadons, segons les dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). La tendència de la Conca de Barberà és contrària a la de Catalunya, ja que durant el 2020 el nombre de nascuts va ser de 57.889, una xifra que mostra un descens del 5,9% respecte a l’any anterior.

Júlia i Marc continuen sent els noms més habituals que s’escullen per als nadons

Júlia des del 2017 i Marc des de fa més de dues dècades continuen sent els noms més posats als nadons nascuts a Catalunya. Durant el 2020 els noms més freqüents van ser, per aquest ordre, Marc, Júlia/Julia, Jan, Emma, Martina, Pol, Nil, Leo, Àlex/Álex, Martí, Mia, Lucía, Ona, Biel, Pau, Sofía/Sofia, Laia, Lucas, Abril i Hugo, entre molts d’altres.