L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Espluga de Francolí ha adquirit aquesta setmana un nou braç mecànic per netejar les herbes dels vials forestals del municipi. Una eina amb la qual es preveu minimitzar el risc d’incendi.

Amb aquesta nova adquisició, l’agrupació engega ara una campanya per prevenir el risc d’incendi i netejar a l’engròs en pocs minuts zones del municipi que a mà costarien hores de feina. Una primera fase que es repassarà anualment amb noves neteges.

ÀUDIO: El president de l’ADF de l’Espluga de Francolí, David Saez, destaca la importància d’aquest braç per prevenir el risc d’incendis

El braç mecànic servirà per netejar els borals dels camins (Imatge: Laia Molné)

Aquest nou braç mecànic s’ha pogut aconseguir gràcies al conveni firmat amb l’Ajuntament de l’Espluga i que s’ha vist aturat fins al moment a causa de la riuada de l’octubre de 2019, que va obligar a invertir els pressupostos a recuperar el local i la maquinària.

Aquest conveni, renovat per cinc anys, variarà anualment segons els projectes que, prèviament, aprovin l’Ajuntament i l’ADF per aquell període. En aquest cas, el pressupost d’aquest 2021 és proporcional al preu de braç mecànic, superant els 12.000 euros.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, explica el funcionament d’aquest conveni