Després de més de 50 anys de servei a la ciutadania, el Casal de l’Espluga de Francolí serà honorat amb la Medalla de la Vila aquest mes de setembre. Una condecoració que arriba després de més de dos anys d’espera.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca les dificultats per gestionar els tràmits d’aquesta medalla

La proposta es va aprovar el maig de 2019, durant l’antic mandat, amb l’acord de l’equip de Govern i l’oposició. A partir d’aquell moment els tràmits han patit diversos retards com la riuada de l’octubre de 2019 i la crisi de la Covid-19 que han fet que no fos possible entregar la medalla fins ara. En realitat, la data fixada era per aquest mes de juliol, però l’empitjorament de la situació pandèmica ha fet desplaçar l’acte al setembre, quan s’espera que hi pugui acudir públic.

ÀUDIO: La secretaria del Casal de l’Espluga, Eva Bonet, parla del canvi de dates d’aquest acte

L’entrega se celebrarà el dissabte 4 de setembre amb la concessió de la Medalla de la Vila a dos quarts de 8 a la plaça Montserrat Canals i una sardinada popular amb música en viu com a part de la Festa del Soci a partir de les 9 al Jardí dels Francolins.