A principis d’aquesta setmana coneixíem tots els actes de la Festa Major de l’Espluga 2021, uns actes que com ja es va explicar a la roda de premsa de presentació estaven oferts a canvis, ja que la situació sanitària i les mesures podien ser canviants.

Ara, davant les noves mesures del govern, el Procicat prohibeix les activitats culturals amb públic dret i obliga a acabar-les a les 00.30 h com a màxim. Unes mesures que topen amb el format anunciat recentment per l’Ajuntament de l’Espluga, que preveien allargar els concerts. És per això que el consistori ha anunciat que el concert de Sixtus que s’havia de celebrar el divendres i el concert de Banda Neón han quedat finalment suspesos.

Segons la resolució del 13 de juliol del Procicat tampoc es pot consumir ni begudes ni aliments durant els espectacles. Per tant un dels altres actes que queden anul·lats és el concert-vermut que finalment només se celebrarà concert amb Betzuca al divendres a la 1 del migdia al jardí de l’Hostal del Senglar sense la proposta “Jo porto el meu vermut”. L’Ajuntament també ha explicat que en el concert d’Havaneres no hi haurà la cortesia i repartiment de rom cremat, pels mateixos motius. Tot i aquests canvis encara hi podria haver modificacions d’aquí a la Festa Major.

L’Ajuntament de l’Espluga recorda que ja està disponible la reserva i venda d’entrades per als actes de la Festa Major a través de la plataforma digital Entrapolis (forma de compra i reserva recomanada) o a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de manera presencial. També es demana un ús responsable de la reserva i compra d’entrades.