El Departament de Salut ha facilitat un nou balanç amb les dades de la Covid-19 a la Conca de Barberà. La comarca durant la darrera setmana ha registrat un total de 82 nous casos positius, una xifra molt similar al balanç de la setmana passada en què van ser 83 els positius. Aquesta dada fa elevar la xifra des de l’inici de la pandèmia fins als 1.724 contagis. De fet durant aquest darrer mes a causa del brot originat a Montblanc s’han arribat a detectar 240 casos positius.

La part més positiva de la setmana continua sent la vacunació que durant la darrera setmana s’han administrat més de 1.700 dosis arribant així als 10.650 vacunats amb la pauta completa representant un 54% de la població general de la Conca de Barberà. Pel que fa als principals indicadors epidemiològics, aquesta setmana s’ha registrat una disminució amb el risc de rebrot que actualment és de 900 punts i també una disminució de la velocitat de propagació del virus que és d’1,06. Tot i això, el percentatge de positivitat amb proves PCR i Test d’Antígens és molt alta amb un 20%.

Tot i que l’aïllament de casos fa que es consideri ja controlat el brot de Montblanc, actualment l’Àrea Bàsica de Salut de referència de la comarca continua tensada segons la directora, Laura Ruiz de Porras: “Continuen sorgint casos en un nombre menor a casals d’estiu, altres centres i també casos esporàdics que continuen tensant molt l’activitat normal dels sanitaris”. Diàriament a l’ABS de Montblanc i al consultori de l’Espluga es realitzen més de 200 consultes diàries en agendes d’incidències, a part de les consultes normals que no s’han interromput.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras, directora de l’ABS de Montblanc, parla del punt en que ens trobem