Catalunya ha tornat al toc de queda aquesta matinada. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar aquest divendres la proposta de confinament nocturn feta dimecres per la Generalitat que afecta, per ara, 161 municipis, cap d’ells de la Conca de Barberà. L’únic poble de la comarca que supera els 5.000 habitants i que podria aplicar-se el confinament nocturn és Montblanc, però la incidència als darrers 7 dies, tot i el brot que hi va haver a la població, no arriba al topall fixat pel Govern.

El toc de queda nocturn que va proposar el govern va de la 1 de la matinada a les 6 del matí i afecta a tots aquells municipis de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència del coronavirus superior als 400 casos per cada 100.000 habitants els últims set dies. De fet, amb dades d’aquest dissabte la capital de la Conca es troba amb una incidència de 288 casos per cada 100.000 habitants.

Tot i que el confinament nocturn no afecta la Conca de Barberà sí que es manté el tancament de totes les activitats a 2/4 d’1 de la matinada i la limitació de reunions a un màxim de 10 persones.

El toc de queda nocturn s’ha començat a aplicar aquest cap de setmana i tindrà un període de set dies prorrogables en funció de la situació sanitària, que ara al conjunt de Catalunya és d’escalada amb nous casos dins d’una cinquena onada de Covid-19. Pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, actualment la situació és “extremadament fràgil”.

ÀUDIO: Pere Aragonès, president de la Generalitat, anuncia el toc de queda