Els tres equipaments turístics i culturals de l’Espluga de Francolí es convertiran en lloc d’acollida de diversos tallers familiar aquest estiu. D’aquesta manera les Coves, la Fassina Balanyà i la Ruta Templera i Hospitalera organitzaran aquests mesos activitats per grans i petits.

A les Coves de l’Espluga es faran els dies 14 i 22 d’agost i s’oferirà un taller de Prehistòria on a través de diferents activitats com muntar una cabana, conèixer i manipular eines de la prehistòria o fer una pintura rupestre o un gravat, els participants s’endinsaran en el món de la prehistòria. Cada participant es podrà endur una llosa petita de pedra amb la seva creació d’art rupestre.

A la Fassina Balanyà, els dies 24 de juliol i 28 d’agost, s’organitzarà l’activitat ‘Fassineja’, on cada participant elaborarà la seva pròpia colònia o hidrogel amb fruites, herbes i olis essencials. Cada participant es podrà endur la seva ampolla de colònia o hidrogel i un davantal de record.

A la Ruta Templera i Hospitalera s’ha programat un taller Templer pel dia 15 d’agost, on s’introduirà als participants en la història dels Templers i Hospitalers del municipi a través de la realitat virtual augmentada i on es fabricarà un escut i faran jocs medievals. Cada participant en el taller es podrà endur el seu propi escut medieval.

Les activitats estan pensades per tota la família, motiu pel qual hi participaran petits i grans. Els tallers tenen un cost de 4,70 euros per persona. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de l’Espluga al 977 871 220 o bé turisme@esplugadefrancoli.cat.